Tyrkisk aubergne fylt med kjøttdeig (Karniyarik)

 

Karniyarik en tyrkisk rett av aubergine som er fylt med kjøttdeigblandingen med tomatsaus og paprika.Helt enkelt men utrolig god .Det er en kjent rett i Tyrkia og vi har noen retter som ligner på det i arabiske land .Prøv  den her du kommer å elske auberginer :-D

Ønsker dere en god dag :-)

Ingredienser: 4 personer

Rapsolje for steking

1kg aubergine 3-4 store,helst litt lange 

Fyll:

3ss olivenolje

1 stor løk,finhakket

450g kjøttdeig

1 stor tomat ,uten skall og finhakket

3 hvitløksfedd,finhakket

1ss tomatpurre

1ss ajvar eller paprikapurre,kan sløyfes

2ss fersk persille ,finhakket eller 1ss tørkede

1ts salt,etter smak

1ts pepper,etter smak

Tomatsaus:bland alt sammen i en skål

2ss tomatpurre

3-4dl kokt vann eller 1 boks passerte tomater

1ts timian

Litt salt 

Toppes :

1 grønnpaprika  ,i skiver eller chili som skjært i midten.

1 tomat i skiver

Først grov skrell auberginene  ,skjær med en kniv midt inni aubergine halvveis  ikke helt i bunnen.



Legg auberginene i en stor bolle fylt med vann og en klype salt ,la den ligge halv time .Så  tørk de godt med kjøkkenhåndkle.Og la vannet renner ut.

I en jernstekepanne  ha ca 1/2dl olje og stek auberginene over høy varme 1-3 ,snu ofte til de får farget så skru ned varme til middels ,ha på lokk og stek i 10 -15 minutter ,men snu av og til .Til aubergine blir helt myke.Ta litt mer olje om det trenges.

Legg over kjøkkenpapir og la vannet renner av.

Varm ovnen ved 200c

I en stekepanne ha 3ss oliven olje over middelsvarme,ha i løken og stek til det er blank og myk ,tilsett kjøttdeigen

Og stek til kjøttet er brun.

Tilsett tomat og stek i 1-2 min

Så hvitløken og fres raskt.

Tilsett tomatpurre og ajvar og stek i 2 min.

Ha i persille,salt og pepper ,bland alt sammen .Skru av varmen.


Legg aubergine i en form eller jernstekepanne ,men en gaffel åpner du aubergine og press auberginekjøtt ,så fyller du med kjøttdeigenblandingen.

Legg paprika ,chil om du vil ha litt sterk smak i midten,Hel over tomat saus.

Stel midt i ovnen i 20-30 minutter.

Utrolig godt den vær :-D 

Serveres med Vermicelli ris Her og salat

Facebook side Her

#aubergine #Karniyarik #tyrkisk #kjøttdeig 

11 kommentarer

maiken

18.07.2016 kl.01:00

Takk for tips. Jeg er altfor lite flink å bruke aubergine, blir helst til moussaka. Men du viste på en lærerik måte, så dette skal jeg prøve. Jeg bytter bare kjøttdeigen mot annamafarse siden jeg spiser vegetar.

alibabasmat

18.07.2016 kl.08:02

maiken: Bare hyggelig :-) du kan lage blandingen av hakkede poteter ,gulrøtter,løk,grønne urter og ferske urter det kommer å bli godt.Takk for en hyggelig kommentar og ha en fin dag :-)

23.09.2016 kl.16:50

Hei 😊

Nå står denne retten i ovnen Hos meg. Gleder meg veldig. Det jeg lurer på, skal det være 4 dl vann til tomatsausen? Ser på bilde du la ut, sausen ser mye fyldigere ut og ikke så mye væske? Min rett har nesten druknet og ikke så fyldig ?

alibabasmat

23.09.2016 kl.17:35

Anonym: Hei,fordi jeg brukt 4dl passerade tomater som finnes i sverige og det er ca 4dl men du kan koke den litt eller bruk mindre vann 3dl :-)

Bente Kristiansen

23.09.2016 kl.17:04

Hei

Gleder meg til denne retten. Men jeg lurer på noe. Skal det være 4 dl vann til tomatsausen. Ser på bilde, virker som din saus er tykkere. Min form står i ovnen nå og der svømmer retten i tomatsaus. Ble veldig tynn saus på 4 dl vann 🙂

alibabasmat

23.09.2016 kl.17:38

Bente Kristiansen: Du kan tilsette litt mer tomatpurre 1-2ss ,det kommer å bli bra sikkert :-) Lykke til :-)

alibabasmat

23.09.2016 kl.17:51

Bente Kristiansen: Jeg lager sausen har på tyrkisk vis vann med tomatpurre og det er ikke tykk. og noen ganger med passerte tomater som er tykk men siden det finnes ikke alltid i Norge så jeg valgt den første måten for å gjør oppskriften lettere for andre :-)

Bente Kristiansen

25.09.2016 kl.09:50

Hei.

Jeg hadde retten litt lenger i ovnen. Og sausen ble fyldig. Nydelig rett. Den skal lages oftere. Tusen takk 🤗👍

alibabasmat

25.09.2016 kl.11:47

Bente Kristiansen: Så bra :-) Takk for tilbakemeldingen.

17.10.2016 kl.15:48

Har nå laga retten to ganger alt. Nydelig rett. Blitt en favoritt hos oss :)

alibabasmat

17.10.2016 kl.15:59

Anonym: Supert :-) så fint at det ble favoritt rett hos dere , takk for tilbakemelding og ønsker dere en fin dag :-)

Skriv en ny kommentar

alibabasmat

alibabasmat

34, Rakkestad

Er en mann som er glad i familien sin ,har vakkert kona og to søte små jenter. har siden 2013 en hjemmeværende husfar og har under den tiden blitt ganske flink til å lage mat og nå vil jeg gjerne dele det med dere :-) epost: alismat(a)outlook.com https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

Vi feirer nye nettsider! Vinn gavekort til en total verdi av kr 20000 Småungene Barneklær

Kategorier

Arkiv

body> hits