Indisk spinat med kylling

Spinat er godt selv om ikke alle barna er enig i det :-)  men når du lager spinat på litt annerledes måte tror jeg at alle kommer å like det.Det er en populær grønnsak i de fleste steder i verden ,her jeg lagde det på en  indisk vis med krydder ,yohurt, og hvitløk ,slik at du får en god smak med kremet konsistens.

Ingredienser: 5 personer

3ss smør

3ss olje

4 løk,i tynne skiver

3 hvitløksfedd,presset

1ss sorte sennepsfrø

2ts koriander,malt

2ts ingefær,malt

1ts gurkemeie

1ts chilipulver,etter smak

800g kyllingbryst,i biter

1 1/2dl yoghurt naturell

1dl kyllingkraft eller vann med 1 kyllingbuljong

1dl melk med 1ss maizena

450 spinat,frisk eller frosen ,hel , små biter eller finhakket

2ts brun sukker.

Salt ,etter smak

 

Ha smør og olje i en stor stekepanne eller gryte,tilsett løken og stek over svak varme til løken er myk ca 8-10 minutter 

Tilsett alle krydder og 1/2ts salt og stek i 3 minutter over middels varme under omrøring til det lukter godt

Tilsett hvitløken og stek i 1 min

Ha i kyllingen og rør godt

Til kjøttet er dekket av krydder .skru opp varme og stek i ca 5 -6 minutter eller til kyllingen skiftet farge på alle sider,rør ofte.

Tilsett yoghurten,skru ned varme til middels og stek under omrøring i 4 minutter 

Til yoghurten har trukket helt inn.Rør inn kylling kraft eller vann med kylling buljong,la den små koke i 10 minutter.Rør ofte.

Tilsett spinat ,brun sukker og melk med maizena ,bland godt sammen og la den små koke under lokk i 10 minutter under lokk.

Smak til med salt og chili.

Det ble kjempe god og alle fornøyde her hjemme :-) 


Serveres med ris .Vil du lage litt ekstra god smak til basmati risen så ha litt olje i en kjele over middels varme og tilsett 1ts karripulver ,ha over risen(risen mp vaskes flere ganger under vann) og fres i 2-3 minutter ,tilsett salt og vann som dekker risen litt over på 2-3cm ,kok opp ha på lokk og skru ned varme til laveste .La den små koke i 15 minutter.Så skru av varme og  rør risen med en gaffel ha på lokk igjen og la den står i 10 minutter til.

Jeg stekt noen biter av poteter som er marinert med salt og karri i olje så blandt de med risen til slutt.



Facebook Her

#spinat #kylling #indisk #Alibabasmat

2 kommentarer

Victoria Larsen

17.03.2017 kl.15:10

Ser kjempe godt ut! :D

alibabasmat

18.03.2017 kl.08:27

Victoria Larsen: Takk for det :-D

Skriv en ny kommentar

alibabasmat

alibabasmat

35, Rakkestad

Er en mann som er glad i familien sin ,har vakkert kona og to søte små jenter. har siden 2013 en hjemmeværende husfar og har under den tiden blitt ganske flink til å lage mat og nå vil jeg gjerne dele det med dere :-) epost: alismat(a)outlook.com https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

Cake Boss bakeprodukter

Kategorier

Arkiv

body> hits